KRISTALI

Minerali su prirodna jedinjenja nastala geološkim procesima koja su karakterističnog hemijskog sastava, imaju strogo uređenu atomsku strukturu i različite fizičke karakteristike.

 Oduvek su se ljudi interesovali za kristale, fascinirajući se njihovom lepotom i čudesnošću. Kroz istoriju su im pripisivana mnoga magična I božanska svojstva, korišćeni su u ritualima za zaštitu od negativnih sila. Sve poznate religije imaju pozitivan stav prema kristalima i na svoj način tumače njihovu ulogu.

Kristal u obliku slona
Kristali

Nauka za sada nema pouzdani uzrok dejstva, ali evidentira pozitivne posledice uticaja na ljude i prostor. Zahvaljujući gustoj kristalnoj rešetki, emituju fine vibracije koje se preko krvi i nervnih završetaka prenose na celo telo, pri čemu utiču na drugačije vezivanje elemenata u organizmu, za čoveka povoljniji način. Ljudski mozak se pokazao kao detektor za fine vibracije koje prepoznaje kao „lek“ u kristalima, za uspostavljanje harmonije. Manifestuje se kao duboko podsvesna reakcija u navodno slučajnom biranju kristala. Onaj kristal koji nas vizuelno privlači i za kojim posegnemo je upravo taj kristal koji nam je potreban u datom trenutku.

U novije vreme se, sintezom drevnih znanja i ispitivanjem alternativnim metodama, mnogi kristali preporučuju za poboljšanje zdravlja čoveka i oplemenjivanje prostora.

Kod nas se možete informisati o raznim kristalima, njihovim efektima, načinu održavanja. Odaberite obrađeni ili neobrađeni kamen, prostorni kristal, ili nakit od poludragog kamenja.

Popularna je i upotreba rolera za lice od poludragog kamenja, čime se pospešuje cirkulacija, smanjuje otečenost i podočnjaci, umanjuje stres i napetost lica i vilice, poboljšava elastičnost kože i ublažava vidljivost znakova starenja.

Kristali za negu lica

Pogledajte galeriju