Ajurveda

Ajur-veda je najstariji, sveobuhvatni sistem zaštite zdravlja koji se i danas koristi širom sveta. U Indiji ajur-veda i danas ima prednost nad alopatskom medicinom i izučava se na državnim školama i univerzitetima. Svetska zdravstvena organizacija je zvanično priznala ajur-vedu i preporučila njenu primenu i popularizaciju.

Kreme

Borofine – univerzalna ajurvedska krema. Aktivni sastojci na bazi vekovima proverenih ajurvedskih sastojaka iz „rasašastre“ odlično štite kožu od infekcija, osipa, pucanja, suvoće.

ajurveda borofine
Sapun

Sapuni

Ruža –  tu su još i indijski bosiljak, nana i gotu kola. Izvanredan za pita tip kože: osetljiva, topla koža, sklona osipima, osetljiva na sunce i vlagu. Umirujuće deluje na uzburkane emocije i jak temperament osoba pita telesnog tipa.

Kapha – za čišćenje kože kapha telesnog tipa: debela, masna, lako otekne i sklona svrabu. Namenjen osobama koje naginju gojaznosti, masnoj koži i kosi, lenjosti i ravnodušnosti, jer eterično ulje citronele pokrece duh I cula.

Vata – za odrzavanje kože vata telesnog tipa: tanka, suva, lako se peruta i smežura. Eterično ulje limunove trave deluje opuštajuće na centralni nervni sistem osoba koje naginju mršavosti, suvoći, nemiru i hiper-aktivnosti.

Paste za zube

Ayurdent – prirodna zubna pasta, duboko čisti usnu duplju od bakterija i toksina, dok istovremeno jača desni i sprečava propadanje zuba. Sadrzi vekovima proverene ajurvedske trave za održavanje zdravlja usta, zuba i desni kao što su amalaki, vibhitaki i haritaki (trifala), kora hrasta, nim, djumbir, sladić, karanfilić.

Nim pasta za zube- 100% vegetarijanska, sadrži čak 6% ekstrakta biljke nim, što se teško može naći u bilo kojoj drugoj ajurvedskoj zubnoj pasti.

Ove paste ne sadrze fluoride.

ajurveda pasta za zube
ajurveda kozmetika

Ulja  

Mahanarajana ulje  – Ekstrakti više od četrdeset trava, drevnim postupkom koji traje najmanje tri meseca, stapaju se sa čistim susamovim uljem i tako stvaraju vrhunsko, vekovima provereno ulje za zdrave i gipke zglobove i mišiće.

Susamovo ulje – u ajurvedi se smatra najboljim sredstvom za očuvanje zdravlja kože, kose i zuba. Redovna masaža se naročito preporučuje tokom vetrovitog i hladnog dela godine, jer ovo ulje čuva toplotu, opušta, ishranjuje i regeneriše kožu. Ako se na letovanju svakoga dana mažete ovim uljem, dobićete izuzetnu boju koja će potrajati tokom cele godine.

Brahmi amla – ulje za kosu, na bazi 2 ajurvedske biljke koje su dobre za rast kose već i za njenu ishranu i elastičnost. Deluje smirujuće i ishranjujuće na centralni nervni sistem, poboljšava pamćenje.

Kana za bojenje kose – 100% prirodna, 100% bezopasna, jaca I obnavlja kosu.

Pogledajte galeriju