Rescue program

Dr Edvard Bah, lekar internista, bakteriolog, patolog i homeopata, mislio da je tradicionalna medicina previše usmerena na fizičke simptome koji su samo vidljivi i nametljivi delovi celine ličnosti. Smatrao je da  ljudsko biće treba lečiti kao složenu celinu. Kroz sopstveno iskustvo je shvatio da je za zdravlje jako bitno raspoloženje, sreća. Zaključio je da naše bolesti samo ukazuju na to da ne živimo u saglasnosti sa našom prirodom i da ne sledimo pravi put.  Njegova lična bolest navela ga je da se posveti istraživanjima i stvori svoje „lekove“, sada već čuveno Bahovog cveće koje, svako za sebe,  svojom specifičnošću uspeva da obnovi energiju tela i uma.

Bahove kapi nisu zamena za farmakološke preparate i medicinske intervencije, nego uporedo sa tim, radeći na pravom uzroku bolesti, doprinose potpunom izlečenju eliminišući našu sklonost da se razbolimo.

dr Bach proizvodi

Već je jasno da stres ( i unutrašnja neravnoteža kao reakcija na stres) leži u osnovi visokog krvnog pritiska, srčanih oboljenja, moždanih udara, gojaznosti, migrene, astme, dijabetesa, poremećaja funkcije creva, krvotoka i tonusa mišića, problema sa disanjem…

Rescue Remedy je  najpoznatiji Bahov preparat. Namenjen za situacije akutnog stresa i šoka za krizne situacije koje su u toku ili neposredno posle krize. On ne preuzima mesto medicinskom tretmanu, ali pomaže da se izbegne mentalna patnja, omogućava telu da bez odlaganja započne sopstveni proces isceljenja. To je preparat za sve hitne situacije – kad postoje stanja panike, šoka, mentalne utrnulosti. Deluje umirujuće u situacijama kao što su: letenje, poseta zubaru, ispit ili neki važan razgovor, neprijatne vesti. Može se koristiti kod spoljašnjih silovitih povreda, kao i nesvestica.

Pogledajte galeriju